Branddetectie

Branddetectie volgens de strengste wettelijke normen

Wij bieden een totaalservice voor brandbeveiligingssystemen. Onze systemen voor branddetectie zijn steeds maatwerk. Zo ben je zeker dat je branddetectiesysteem voldoet aan de strengste wettelijke normen voor jouw specifieke situatie. Via onze zusteronderneming AEV Vochten kunnen wij een BOSEC-installatie met certificaat afleveren. Dit certificaat staat garant voor onze expertise en vakkundige aanpak. Wij plaatsen zowel conventionele als adresseerbare branddetectiesystemen. Bij deze laatste detectiesystemen weet je meteen welke individuele detector de brand heeft vastgesteld, waardoor ook de locatie van de eventuele brand meteen duidelijk is.

Conform de brandnormering

Wij garanderen dat je branddetectiesysteem voldoet aan de normeringen die gelden voor jouw gebouw. Welke normeringen (ARAB, ATEX,…) dit zijn, hang af van talrijke factoren. Ook lokale overheden en brandweerzones leggen mogelijk specifieke regelgeving op.

Als uitgangspunt voor jouw systeem van branddetectie vertrekken wij minimaal van de wettelijke normen NBN S21 – 100/01 en de SBN S21-100/02.

Welke branddetectie voldoet aan jouw behoeftes?

Elk concept van brandbeveiliging is maatwerk op basis van jouw specifieke situatie. Bij voorkeur vertrekken we steeds van een risicoanalyse, opgesteld door een preventieadviseur. Zo kan je heel gericht je branddetectiesysteem uitwerken. Wanneer dergelijke analyse niet werd opgesteld, dan wordt het branddetectiesysteem uitgewerkt voor het volledige gebouw, inclusief detectoren in alle ruimtes.

Detectoren

De risicoanalyse bepaalt waar de verschillende detectoren best komen. We werken met verschillende soorten detectoren:

  • Puntdetectoren: zowel optische, thermische als multicriteria puntdetectoren zijn mogelijk.
  • Beamdetectoren: deze vormen een perfect alternatief in grote ruimtes
  • Aspiratiedetectoren: deze detectoren zijn aangewezen in specifieke situaties, zoals bijvoorbeeld liftkokers of in hoge ruimtes.
  • Branddetectie met videocamera’s: dit kan zowel met gewone camera’s als met thermische camera’s.

Meldknoppen

We plaatsen op de juiste locaties manuele meldknoppen.

Sirenes

Wettelijk moeten we in elk lokaal een geluidsniveau van 65db garanderen. Dit vraagt een strategische inplanting van de verschillende sirenes.

Brandcentrale en herhaalbord

De brandcentrale installeren we meestal in een technische ruimte. De brandcentrale stuurt je volledige branddetectiesysteem aan. Optioneel voorzien we je brandcentrale van doormelding. Dit kan zowel rechtstreeks naar de meldkamer als via je inbraakcentrale. Ook een vocale kiezer is mogelijk.

Het herhaalbord is het frontpaneel van je brandcentrale. Dit bord beschikt over een display en de nodige bediening. Meestal wordt dit paneel aan de receptie geplaatst zodat het in een ruimte staat die maximaal door mensen bemand wordt.

Serviceovereenkomst voor onderhoud van je branddetectiesysteem

Ook voor het preventief onderhoud van je branddetectiesysteem – verplicht voor BOSEC – kan je op ons rekenen. Hiervoor werken we met verschillende abonnementsformules, volledig afhankelijk van je behoeftes.

Copyright © 2017 AEV Vochten
Top
Website by The Online Nut Company